среда, 26 сентября 2018 г.

МОНОПОЛІСТИ НЕ ЗАЦІКАВЛЕНІ У ЛІЧИЛЬНИКАХ ВНУТРІШНЬОКВАРТИРНОГО ОБЛІКУ

Житлово-комунальні монополії не зацікавлені у тому, аби люди встановлювали у своїх квартирах лічильники обліку спожитого газу, тепла і води. Норми споживання газу і води постійно зростають. Люди, які не мають у своїх помешканнях лічильників, значно переплачують за спожиту послугу.

Голова Української Організації Захисту Прав Споживачів (УЗСП) Олег Тітамир вже не раз наголошував, що постачальники газу повинні забезпечити домогосподарства лічильниками, але цей процес переноситься і затягується на роки.
Про встановлення внутрішньо квартирних лічильників тепла, схоже, взагалі не йдеться. Голова УЗСП Олег Миколайович Тітамир ставить резонне питання: чи зацікавленні самі власники квартир економити на споживанні і долучатися до програм з енергозбереження?
УЗСП і зокрема Тітамир Олег продовжують ознайомлювати вас із витримками зі статті «Закон житлово-комунального кріпацтва», що була опублікована у виданні «Дзеркало тижня» директором Аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександрою Сергієнко.
«Чи справді можливо забезпечити ефективний контроль над якістю та кількістю комунальних послуг? Звісно, для цього необхідно тотально, на 100% обладнати усі квартири лічильниками. Є лічильники тепла, які ставлять на кожну батарею навіть при вертикальній розвідці, так звані розподільники. Вони працюють у країнах колишнього СРСР та соцтабору. Чому не в нас? Тому що в Україні вони до сих пір не сертифіковані. Зрозуміло, кому вони невигідні, і можна здогадуватися, чому автори всіх останніх законів по ЖКГ роблять вигляд, що не знають про їхнє існування…
В одному київському будинку, наприклад, після прориву магістральної труби в підвалі мешканці третини будинку 3 місяці отримували платіжки з… 10-ма кубами споживання холодної води! Це, звісно ж, було незаконно, оскільки в Києві тоді діяв норматив споживання — 5,5 кубів за відсутності лічильника і не більше! А таких будинків по всій країні — безліч.
Сьогодні Верховна Рада цю схему узаконила! Тепер з нормативами споживання (без лічильників) треба розпрощатися — і для газу, і для води, і для тепла, саме це «узаконив» Закон «Про комерційний облік теплової енергії й водопостачання»…
Уявляєте непорозуміння обивателя, коли він бачить на своєму лічильнику одне, а у платіжці – зовсім інше? В результаті накопичується заборгованість і вбивається стимул до ефективного споживання — навіщо економити, якщо тебе все одно «накрутять»? Зате водоканали та ЖКГ можуть не перейматися — всі їхні збитки сплатить «будинковий колгосп»!».

Комментариев нет:

Отправить комментарий